Hvem er jeg

Jeg, Lise-Lotte, har altid været glad for dyr og dyr har altid været glad for mig.

Selv dem hvor deres ejere har sagt, dyrene ikke er så glade for andre mennesker.

Jeg har blandt andet oplevet katte, som efter ganske kort tid, lå i mit skød og spandt kærligt mens jeg nussede dem.
Og hunde som var sky eller bange, fandt tillid og kom hen til mig.

​Som barn havde vi voliere på en byggelegeplads med kaniner, duer og høns. På det tidspunkt var jeg dog mere interesseret i at bage i klubhuset 🙂

Da vi flyttede derfra og i rækkehus fik vi hund, som min ældre søster var blevet lovet. Min yngre søster og jeg var ikke helt i kridthuset hos hunden, da vi havde anskaffet os en Golden Retreiver, som ikke var interesseret i (glad for) børn.

Omkring 14-års alderen fik jeg mit første, eget, dyr. En undulat, Jakob, som jeg havde fulgt fra han klækkede af ægget. Han fik flyttet lidt i sit liv, og var midlertidigt hos en anden familie. Heldigvis kom han tilbage til mig og jeg havde ham til han faldt ned af pinden, træt af dage.

​Derefter kom marsvinet Tøffe til, og en periode på et par år havde jeg katten Fairy.

Jeg har altid drømt om, og sagt, at når jeg blev voksen og fik hus, så skulle jeg have en hund. Det vekslede mellem flere racer, men en ting har altid været klart: Den skulle have pels…. Meget pels.

​Min drøm var en langhåret schæfer. Jeg tabte dog mit hjerte og endte med en Sankt Bernhard, Jarla og da hun var 3 år kom Sankt Bernharden Moni til. I 2014 kom så Dyreværnshunden Milo til, en Samojede blanding og han er i dag den mest fantastiske butikshund, og du vil møde ham, når du besøger os i butikken, for han er altid klar til at tage imod.

Mens jeg skriver dette står vi lige foran 2017 og jeg tænker at der i løbet af det år kommer en ny hund i familien, da vi desværre måtte tage afsked med Moni i november 2016.

​Siden 2007 har jeg elsket at studere hundens sprog og observere deres samvær med hinanden og os. Og Milo er et pragteksemplar at studere, og utrolig spændende, da hans sprog har ualmindelig tydeligt og han er fantastisk til at vise sine behov.

​I 2007 hørte jeg for første gang om BARF (Råfodring) og blev nysgerrig da min daværende Sankt Bernhard, Jarla, ikke ville spise sin mad, Royal Canin large breed, og jeg, som alle andre, tilsatte alverdens smagsfremmere for at få hunden til at spise.

Når jeg kigger billeder i dag, er det tydeligt for mig, at Jarla desværre ikke fik den næring hun skulle have under sin opvækst.
Hun var min første hund, og jeg stolede på opdrætteren, som havde fortalt at det var det foder jeg skulle anvende.

Da Jarla smagte kallun for første gang ændredes hendes spisevaner og hun begyndte at tage på og opbygge muskler.

​Jeg har handlet BARF hos utrolig mange forskellige steder, startede hos en slagter i Thy (jeg boede i Brøndby strand), derefter bestilte jeg fra Kragborg, hørte om Dansk BARF Center og begyndte at handle der, handlede hele komaver hos Henrik Hansen Kreaturslagteri i Vipperød og hørte om RigtigHundemad, hvor jeg handlede en del år.

​Hos Dansk BARF Center mødte jeg dyrlæge Anett Weber, som fra den tid blev dyrlæge til mine hunde, og vi indledte et tæt samarbejde, som med årerne er blevet endnu tættere og jeg deltog i tæt på samtlige foredrag hun holdte om hundens ernæring.

Da jeg lærte Lisbeth hos RigtigHundemad at kende, mødte jeg en passion som jeg kunne genkende og vi opbyggede en fantastisk relation og et dejlige samarbejde, som endte med jeg overtog jobbet efter hende, som daglig ansvarlig i butikken.

Det var her drømmen for alvor startede, om at få min egen butik. Det at kunne hjælpe andre hundeejere til at give deres hund/hunde, den bedste mad og den største kærlighed betyder utrolig meget for mig. Og jeg står ikke tilbage for at fortælle om mine mange mindre gode erfaringer, som har lært mig meget, som nybegynder i hundeverden.

​Den 13. august 2016 blev drømmen til virkelighed og jeg slog døren op til min vidunderlige butik i Rødovre.

Jeg har elsket hver eneste dag i min butik, hvor jeg har kunnet rådgive og hjælpe både eksisterende og nye til råfodringens magiske verden.

Desværre måtte vi i juli 2018 tage den tunge og svære beslutning, at lukke butikken.

Jeg vil fortsætte med at støtte og hjælpe de som har behov for det.

Og jeg vil få det jeg kalder mit butiks-fix, hos Arthurs BARF i Hørsholm. Så der finder du mig på lørdage. Du kan få leveret varer derfra, hvis du bor syd for Hørsholm, ned til Ishøj/Greve, af mig – Som jeg kalder BARF BUSSEN. Kontakt mig, hvis du ønsker mere at vide.

I dag samarbejder jeg med flere kolleger i branchen, adfærdsbehandlere, hundemassør, Anett Weber og jeg udvider hele tiden min viden omkring fodring, og er ikke fanatisk omkring råfodring.